Rock ‘n’ Roll stationer

Utöver de rikstäckande kanalerna så finns det många lokala stationer som du kan skruva in om du är i deras sändningsområde eller helt enkel lyssnar online. Här listar vi våra favoritstationer som lirar rock ‘n’ roll i alla dess olika former, det finns något för alla smaker i ett väldigt brett utbud. Vi har Allt om radion på vår sida! Här är det svenska stationer vi valt ut men lyssnar du online så finns det såklart hela världens utbud att välja på.

Rock ‘n’ Roll kanaler

Rockklassiker spelar som namnet antyder rockklassiker, i huvudsak så riktar denna kanal in sig på klassiker från sjuttio, åttio och nittiotalet. Du kan höra de online eller på några av de över femtio lokala sändningsområdena. Allt från Bruce Springsteen till Black Sabbath kan höras här.

Bandit rock lirar rock, metall och punk och har dessutom bland annat musikdokumentärer och intervjuer i repertoaren. Bandit rock kan du lyssna på FM-radio i Uppsala och Stockholm utöver att lyssna online. Med täckning för dryga en och en halv miljonen lyssnare så är det säkert ett namn du känner igen.

DistFM Förtjänar ett omnämnande här, även om de enbart sänder online och in i FM-bandet. DistFM Blandar friskt mellan klassiker och nya osignade band, ofta nya svenska band som inte hörts tidigare. Här hittar du de senaste banden du inte hört förut!

Pirate rock kör på en blandning av rock, punk och metall. Du kan höra dem i Göteborg med omnejd utöver att lyssna online. De spelar även en hel del osignade band så du hittar säker något nytt! Här finner du utöver musiken många bra program som exempelvis The Morron Show och intervjuer samt mycket mer.

Rockstar Hittar du på FM-bandet i Umeå, deras systerkanal Pop & Rock finner du även i Vännäs och Lycksele. Här är det fokus på 70-talet men det finns även plats för en del nyare låtar.