Bästa underhållningen på svenska radiostationer

Tillhör du en av dem som tror att radio är ett utdöende medium? I så fall bör du tänka om! Radion är inte död. Tvärtom blir ljud allt viktigare för många människor. Radion har varit historiskt viktig för samhället, men idag används den främst i underhållningssyfte. Det finns otroligt mycket kul underhållning på svenska radiostationer. Här kan du läsa om den bästa radiounderhållningen.

Program

Det finns otroligt många populära radioprogram i de olika kanalerna. Vissa sänds veckovis och andra sänds endast under en viss tid på året.

Sommar & Vinter i P1 är ett otroligt populärt program. Sommarprat i P1 brukar vara en höjdpunkt för många på sommaren. Vinterversion lockar dock lika många lyssnare. Flera olika talare presenteras innan säsongstart och varje program kretsar kring en enskild person.

P4 Dokumentär är Sveriges mest lyssnade radioprogram som sänds varje söndag. Dokumentärerna är otroligt välgjorda och spännande.

Tävlingar

Radio är direktsänt vilket gör att tävlingar och quiz blir extra spännande. Det förekommer många populära radiotävlingar hos de olika kanalerna. Många människor deltar i de olika tävlingarna varje vecka.

“Slå en 08 klockan 8” arrangeras varje morgon klockan 08.00 av radiostationen RIX. Denna tävling passar för den allmänbildade som vill utmana eller försvara Stockholm. Tävlingsupplägget är enkelt med ja- och-nej-frågor där varje rätt ger 100 kronor. Som högst kan du vinna 500 kronor. I denna tävling handlar det både om pengar och ära.

“Vinn Adams pengar” är en populär tävling som NRJ arrangerar varje vardagsmorgon i programmet Vakna med NRJ. Klockan 07.30 i programmet har du möjlighet att vinna programledaren Adam Alsings pengar genom att vinna över honom i frågesport.

Melodikrysset är en omåttligt populär tävling som arrangeras av P4. Frågorna handlar om musik och artister. Du ska fylla i en kryssplan, som påminner om ett korsord, för att ha chans att vinna de fina priserna.