Bästa dokumentär poddarna

Poddradio är oerhört populärt och det är inte så konstigt när det ger en friheten att lyssna när man vill och inte riskerar att missa något ur programmet. Här ska vi tipsa lite om poddar inom genren dokumentärer. Visst är underhållning i svensk radio kul men ibland vill man lyssna på en spännande dokumentär. Det finns många att välja på, både svenska och internationella och detta är bara några av våra favoriter, listan kan göras väldigt lång. Vi har även tagit med ett par som utgår ifrån tänkbara scenarier, tänk om det händer?

Dokumentärpoddar

P3 dokumentär har här en given roll som en klassiker bland dokumentärerna. Sedan 2004 har P3 dokumentär skapat en mängd bra avsnitt om allt från Lasermannen till Tjernobylkatastrofen. Här spänner det från stormaktspolitik till enskilda människors öden. Det kommer ut nya avsnitt varannan torsdag så det finns mycket att lyssna på.

Mordpodden är podden för dig som gillar deckare och mordgåtor. Mordpodden tar upp läskiga, sanna och riktigt spännande mordfall. Det finns just nu hela tretton säsonger ute så här finns mycket att grotta ner sig i.

P3 Dystopia är en podd som utgår från verkliga men också tänkbara scenarier med frågeställningen, Tänk om det händer? Med spännande dramaturgi och väl belästa programledare som gjort en grymt bra research sitter man spänt och lyssnar på vad som kan hända om en asteroid slår ner på jorden eller vad som kan bli verkligheten efter Covid-19:s påverkan på människor och ekonomi.

It Could Happen Here är en pod liknande P3 Dystopia som utgår från vad som kan hända och vad som har hänt. Hemskt nog så har många av de scenarier som målats upp i denna amerikanska podd också skett i verkligheten, här tas den amerikanska flyktingkrisen upp och det senaste avsnitten handlar om nästa amerikanska inbördeskrig. En väldigt aktuell och spännande podd som du inte kommer kunna pausa i första läget.